Vrijwilligers gezocht!

Het gratis verwenweekend voor gezinnen met een zorgvraag op Landgoed Old Heino is bedoeld voor gezinnen waarvoor een weekendje weg normaal gesproken lastig is, omdat één van de gezinsleden een beperking heeft en zorg behoeft. Tijdens het weekend is alle zorg geregeld en wordt het hele gezin in het zonnetje gezet met activiteiten en extra aandacht en zorg. Het weekend is onmogelijk zonder de inzet van vele vrijwilligers. Daarom zijn we hard op zoek naar mensen vanaf 18 jaar die zich dit weekend een paar dagen in willen zetten. We hebben heel diverse taken en verantwoordelijkheden waarbij de vrijwilligers worden ingezet.

 

 Gastvrouw of gastheer

De gastvrouw/gastheer is het hele weekend aanwezig, van vrijdagmiddag tot en met maandagochtend. Hij of zij is het aanspreekpunt voor 2 of 3 van de gezinnen. U maakt de gezinnen wegwijs in hun bungalow en op het park, helpt eventueel met het uitpakken en installeren en ondersteunt ze met allerlei hand- en spandiensten. U houdt het hele weekend een oogje in het zeil en informeert of alles naar wens is.

Zorg

Waar nodig bieden we de gezinnen het hele weekend zorg. Hiervoor zoeken we mensen met ervaring in de zorg als helpende, verzorgende en/of verpleegkundige. Ook voor deze functie is het prettig als u meerdere dagen beschikbaar bent, zodat de gasten en verzorgende vertrouwd raken met elkaar.

Bar en horeca dienst

Op de centrale inloopplek op het park staat het hele weekend koffie, thee en een glaasje fris klaar voor de gasten en de vrijwilligers. Iedereen kan er binnenlopen voor een praatje, informatie of even rust. Voor deze plek zoeken we ‘helpende handen’ die de mensen gastvrij ontvangen, die wat horecawerk verrichten en die kleine schoonmaak- en opruimtaken verrichten, een afwas doen of de toiletten nalopen. Tevens worden deze vrijwilligers ingezet voor diverse horeca taken rondom de maaltijden zoals opscheppen en broodjes smeren.

Keukendienst

Tijdens dit weekend zullen wij een aantal warme maaltijden zelf bereiden. Hiervoor zoeken wij vrijwilligers die onder begeleiding van een kok willen helpen in de keuken.

Begeleiden van activiteiten

Voor de kinderen en de ouders wordt een aantal activiteiten georganiseerd. Hierbij is soms extra hulp nodig om gasten te ontvangen, iets uit te leggen, of wat extra aandacht en begeleiding te geven. Geef u hiervoor op, dan willen we graag weten welke activiteiten u interesse hebben en wat u kunt. Denk bijv. aan: knutselen, inschrijven van mensen, schminken, spel begeleiden, toezicht spelende kinderen, etc. Suggesties voor andere activiteiten zijn van harte welkom!

Oppas

Voor de ouders van de zorggezinnen is het fijn als ze ook even met z’n tweeën weg kunnen. Onze ervaring is dat ouders in dit verwenweekend graag gebruik van maken van de mogelijkheid om even samen te genieten. Daarom zoeken wij betrouwbare en zorgzame oppassen met ervaring. Een zorgachtergrond is geen voorwaarde, want er is altijd iemand van de zorg in de buurt.

Brood rondbrengen

We verrassen de gezinnen elke ochtend met vers brood. Hiervoor zoeken we dus ‘vroege vogels’ die dit brood volgens bestelling bij de bungalows rondbrengen. Bij voorkeur zoeken we mensen die in ons weekend meerdere ochtenden beschikbaar zijn.

Opbouwen  en afbreken

Het verwenweekend vraagt de nodige voorbereidingen en het nodige nawerk. Dat begint al een aantal dagen voor het weekend, als alle goederen binnenkomen, als we de bungalows gereed maken (oa. bedden opmaken, koelkast vullen) en het inrichten en gezellig maken van de gezamenlijke ruimtes. Na het weekend moet alles ook weer opgeruimd en afgebroken worden, maken we veel schoon  en worden geleende en gehuurde spullen weer opgehaald. Hiervoor kunnen we vele handen gebruiken.

Voor meer informatie en aanmelden mailt u naar info@care4kidsevent.nl